Арнел Планчић из Тешња паре прокоцкао па полицију оптужио за пљачку

Сања Амиџић
Арнел Планчић из Тешња паре прокоцкао па полицију оптужио за пљачку

Добој - Арнел Планчић из Тешња лажно је пријавио полицији да су га у мјесту Станић Ријека код Добоја зауставила двојица припадника МУП-а РС и током контроле му одузели фасциклу са 12.000 марака.

Новац припада фирми "Milano Shoes" из дистрикта Брчко за коју он ради.

Како сазнајемо, током саслушања Планчић је признао полицији да их је слагао јер је новац прокоцкао, односно потрошио на игре на срећу.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале, рекли су да је у четвртак око девет часова полицијској станици Добој Исток пријављено разбојништво на магистралном путу у Станић Ријеци.

- Осумњичени А. П. пријавио је да су га зауставила два лица у службеним униформама полиције РС и наредили да возило паркира на проширење поред пута. Током контроле један од њих му је украо фасциклу са документима и 12.000 марака - казали су у добојској полицији.

Додали су да је истрагом утврђено да је А. П. лажно пријавио ово кривично дјело како би прикрио проневјеру.

Извор близак истрази казао је да је поменутог дана Планчић ишао у Брчко службеним "кедијем" "Milano Shoesа" када се у једном моменту зауставио на шљункари поред пута и полицији пријавио разбојништво.

- Њега су наводно више пута звали из предузећа и питали гдје је и да дође да врати новац. Пошто је новац прокоцкао, измислио је разбојништво - казао је извор "Гласа Српске".

Додао је да је Планчић казао како полицајци током контроле нису имали службене капе и да су са лица мјеста отишли бијелим "голфом" без ознака полиције.

Власник фирме "Milano Shoes" Мирзет Сарачевић у петак је рекао да је Планчић у његовој фирми добио посао прије три мјесеца преко заједничког пријатеља.

- Сада је осрамотио и себе и фирму. За њега је то крај у мом предузећу - казао је Сарачевић.

Слична превара догодила се почетком ове године. Бијељинска полиција у петак је доставила извјештај тужилаштву против поштара Драгана Драганића из Братунца због сумње да је фалсификовањем потписа присвојио око 12.000 марака од пензија, инвалиднина и дјечијег додатка.

Драганић се терети да је проневјеру починио у периоду од 28. фебруара до 8. априла ове године и тиме за поменути износ оштетио Предузеће за поштански саобраћај РС. Он се сумњичи да је лажирао потписе појединих корисника и уплатнице нормално раздуживао, док је новац задржавао за себе. Драганић се терети за кривично дјело проневјера.

Лажна отмица

Да је пријављивање лажног разбојништва због проневјере новца постало учестало говори податак да је лани Александар Јовичић из Зворника измислио своју отмицу како би прикрио проневјеру новца своје фирме из Посушја. Он је у децембру прошле године отишао на посао, а код себе је имао од 3.000 до 5.000 марака фирминог новца. На путу до предузећа је нестао, да би сутрадан био пронађен везан поред пута и без новца. Истрагом је утврђено да је отмица била лажирана јер је прокоцкао новац од фирме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана