Alibi policajca pao nako 13 godina

Nebojša Tomašević
Alibi policajca pao nako 13 godina

Kozarska Dubica - Policajac Goran Jeličić (50) iz Kozarske Dubice, koji je uhapšen zbog sumnje da je prije 13 godina ubio sugrađanku i poznanicu Irenu Predojević (28) i zapalio njeno tijelo, otkriven je nakon što mu je alibi pao u vodu, saznaje “Glas Srpske”.

Jeličić je ispitivan i nakon monstruoznog zločina, ali je tada imao alibi za koji je nedavno utvrđeno da je lažan. Nakon toga je istraga ponovo usmjerena prema njemu i istražioci su došli do dokaza koji ga mogu povezati s ubistvom, pa je uhapšen.

- S obzirom na to da je proteklih godina radio kao policajac, mislio je da može da sakrije dokaze i da neće biti otkriven. Ipak, nedavno je napravio kobnu grešku koja ga je razotkrila. Čuo sam da mu je ranije supruga dala alibi, ali ga je povukla pritisnuta dokazima, pa se sve raspetljalo - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, istražioci su došli do podataka da je Jeličić dobro poznavao ubijenu Predojevićevu i da joj je te noći ponudio da je odveze kući. Navodno su bili u istoj diskoteci, a žrtva je nakon što se rastala sa drugaricama sjela u njegov automobil. Pretpostavlja se da ju je Jeličić odvezao na obližnji put nedaleko od njene kuće i tu je zadavio, a zatim tijelo zapalio da bi sve prikrio.

Jeličić je u Kozarskoj Dubici poznat i kao trener karate i kik-boks kluba “Obilić”, a mnogi kažu da je bio osobenjak.

- Ženio se dva puta, a sa tri žene, koliko znam, ima šestoro djece. Informacija da je on ubio Irenu nas je šokirala. Jeste da je bio osobenjak i da su ga se mnogi bojali jer se bavi borilačkim vještinama, ipak ništa nije ukazivalo na to da bi on to mogao učiniti. U posljednje vrijeme se brine o nepokretnoj majci - kaže Jeličićev poznanik, ne želeći da se predstavi.

Majka ubijene Irene, Mileva Predojević, kazala je da je doživjela olakšanje kada je obaviještena da je otkriven ubica, ali se još boji da opet ne bude od toga ništa.

- Želja mi je da ga pogledam u oči i pitam ga zašto je ubio moje dijete, zašto je to uradio. Dabogda nikad više ne vidio svoju djecu ako je on to učinio - kazala je Predojevićeva, koja osumnjičenog nije poznavala. Uplakana majka je kazala da u proteklih 13 godina nije bilo dana da se nije zapitala ko je i zašto ubio njeno dijete, koje ništa nije skrivilo.

- Stalno smo u policiji i tužilaštvu pitali i molili, plakali, a uvijek su govorili da rade. Nisam se nadala da ću doživjeti da saznam ko je počinio zločin. Pričalo se svašta, ali nismo vjerovali u sve priče - kazala je Predojevićeva.

Dodala je da joj je najteže to što njen pokojni suprug nije dočekao da sazna istinu o ubistvu kćerke jer je pritisnut bolom zbog ovog gubitka obolio i umro prije tri godine.

Irena je ubijena u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine nakon povratka iz izlaska. Kobne noći sa prijateljicama je bila u nekoliko kafića, a oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe “Došlić” u blizini izbjegličkog naselja Petra Pecije, u kojem je Irena stanovala. Njoj se od tada izgubio trag, a porodica i komšije već 7. avgusta pokrenule su opširnu potragu u koju se uključila i policija. Najcrnje slutnje obistinile su se sutradan kada je jedan od komšija između devastiranih kuća na deponiji u selu Božići pronašao ugljenisani leš. DNK analiza potvrdila je da je riječ o nestaloj Ireni. Obdukcijom je utvrđeno da je djevojka zvjerski zadavljena.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS su, navodeći inicijale, saopštili da Jeličića terete da je na naročito svirep i podmukao način ubio Irenu u avgustu 2005. godine.

- Osumnjičeni G. J. je predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Prijedor. S obzirom na to se radi o policijskom službeniku, u toku je i postupak njegove suspenzije - rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

U tužilaštvu saznajemo da će Jeličiću nakon ispitivanja biti predložen jednomjesečni pritvor. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” on nije bio ispitan.

Oružje

Nakon hapšenja policija je juče pretresla i kuću osumnjičenog Gorana Jeličića. Iz MUP-a RS je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da su u kući osumnjičenog pronađene veća količina oružja, municije i borbena sredstva razorne moći. Zbog toga se osumnjičenom, osim ubistva, na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Nezvanično saznajemo da je pronađeno više od 1.000 metaka, nekoliko pušaka i pištolja, mine, pa čak i ručni raketni bacač i druga vojna sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana