Aкција полиције на Јахорини: У хотелу Вучко ухапшен Дамир Мехић

nezavisne.com
Aкција полиције на Јахорини: У хотелу Вучко ухапшен Дамир Мехић

Јахорина - Припадници МУП-а РС, на захтјев федералне Управе полиције, синоћ су у хотелу "Вучко" на Јахорини ухапсили једну особу.

Фактор.ба јавља да је ухапшен Дамир Мехић Биби из Тузле који је осумњичен за убиство Емира Џинића, блиског пријатеља Мирсе Швицарца, убијеног у пуцњави која се 22. јуна 2013. године догодила у центру Тузле.

Осим Мехића, на подручју Семизовца у ФБиХ ухапшене су још двије особе, које су такође обухваћене истрагом у овом случају.

"Осумњичени су ухапшени по оперативној потрази и тренутно су на обради у ФУП-у. Мехићу је притвор већ раније одређен на основу расписане потраге, а терети се за убиство и покушај убиства", потврдио је за Фактор.ба Адмир Арнаутовић, портпарол Тужилаштва ТК.

Информацију о хапшењу на Јахорини раније је "Независним" потврдио и Драган Лукач, директор Управе полиције ФМУП-а, који, међутим, није могао да говори о разлозима хапшења.

"На наш захтјев, и уз присуство нашег инспектора, ухапшена је једна особа на Јахорини. О разлозима хапшења не могу говорити, јер радимо на овом случају, а над ухапшеним се врши оперативна обрада", рекао је кратко Лукач.

Прве улазне информације су говориле да се хапшење ове особе доводило у везу с посјетом хрватске предсједнице Колинде Грабар-Китаровић, но Лукач је одбацио и демантирао такве наводе.

Фактор.ба подсјећа да се ватрени окршај догодио 22. јуна 2013. године и спада у ред највећих послијератних криминалних обрачуна у Тузли. Тада је у центру града, у башти једног кафића, дошло до пуцњаве у којој су учествовале групе окупљене око Дамира Мехића Бибија с једне стране и Мерседа Хаџића, званог Мирсо Швицарац, с друге стране.

Тада је убијен Емир Џинић, близак пријатељ Мирсе Швицарца, док су тешко рањени његови рођаци Амир и Наил Хоџић настањени у Теочаку. С друге стране, рањен је и Денис Рахмановић,радник заштитарске агенције Флек.

Предмет је још у фази истраге и против Мехића није још подигнута оптужница с обзиром на то да се све вријеме након догађаја налазио у бјекству и није био испитан у својству осумњиченог, а на захтјев Тужилаштва ТК Кантонални суд у Тузли за њим је расписао међународну потјерницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана