Akcija Maped:Jednomjesečni pritvor za četvoricu osumnjičenih

N. Tomašević, G. Maunaga
Akcija Maped:Jednomjesečni pritvor za četvoricu osumnjičenih

Istočno Sarajevo - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za četiri lica uhapšena u policijskoj akciji "Maped" na području Šekovića i Osmaka, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

 Pritvor je određen za Borisa Kanjerića, Sinišu Trivkovića, Zarija Kraljevića i Ljubinka Mijića, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Za ova osumnjičena lica pritvor, koji je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, može trajati do 28. novembra. 

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i bojazni da će ponoviti krivično djelo. 

Sud je potvrdio da su prije hapšenja osumnjičenih 28. oktobra, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili pretrese na 10 lokacija na području Šekovića i Osmaka.

Pronađeno je i zaplijenjeno više od 11 kilograma skanka, vaga za precizno mjerenje, kao i više mobilnih telefona i telefonskih kartica, a otkrivene su i stabljike indijske konoplje.

Akciju "Maped" izveli su pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina, uz angažovanje Jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik. 

Akcija je izvedena prema naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava iz Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

Oružje koje je zaplijenjeno u akciji "Maped" pronađeno je kod šefa Civilne zaštite Šekovići Miljana Lošića, dok je dio zaplijenjene droge pronađen kod odbornika SDS-a u SO Šekovići Siniše Trivkovića, saznaje "Glas Srpske".

Izvor blizak istrazi je kazao da je, osim kod Trivkovića, droga pronađena i kod Ljubinka Mijića i Ljube Stojanovića. Osim njih u akciji "Maped" uhapšeni su još radnik Šumskog gazdinstva "Vlasenica" Zarija Kraljević te otac i sin Vlado i Boris Kanjerić, kao i državljanin Austrije Mirza Nurkić koji se sam predao.

U akciji "Maped" pronađeno je više od 11 kilograma modifikovane marihuane skank, šest pušaka, dva pištolja, sedam bombi, kao i elektronska detonatorska kapisla i 680 metaka raznih kalibara. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na crnom tržištu na oko 100.000 maraka. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana