Акција Мапед:Једномјесечни притвор за четворицу осумњичених

Н. Томашевић, Г. Маунага
Акција Мапед:Једномјесечни притвор за четворицу осумњичених

Источно Сарајево - Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за четири лица ухапшена у полицијској акцији "Мапед" на подручју Шековића и Осмака, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

 Притвор је одређен за Бориса Кањерића, Синишу Тривковића, Зарија Краљевића и Љубинка Мијића, осумњичене за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

За ова осумњичена лица притвор, који је одређен на приједлог Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, може трајати до 28. новембра. 

Притвор је предложен због бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и бојазни да ће поновити кривично дјело. 

Суд је потврдио да су прије хапшења осумњичених 28. октобра, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске извршили претресе на 10 локација на подручју Шековића и Осмака.

Пронађено је и заплијењено више од 11 килограма сканка, вага за прецизно мјерење, као и више мобилних телефона и телефонских картица, а откривене су и стабљике индијске конопље.

Акцију "Мапед" извели су припадници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Бијељина, уз ангажовање Јединице за подршку Бијељина и Зворник. 

Акција је изведена према наредби Окружног суда Источно Сарајево, у сарадњи и уз координацију окружних тужилаштава из Бијељине и Источног Сарајева.

Оружје које је заплијењено у акцији "Мапед" пронађено је код шефа Цивилне заштите Шековићи Миљана Лошића, док је дио заплијењене дроге пронађен код одборника СДС-а у СО Шековићи Синише Тривковића, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази је казао да је, осим код Тривковића, дрога пронађена и код Љубинка Мијића и Љубе Стојановића. Осим њих у акцији "Мапед" ухапшени су још радник Шумског газдинства "Власеница" Зарија Краљевић те отац и син Владо и Борис Кањерић, као и држављанин Аустрије Мирза Нуркић који се сам предао.

У акцији "Мапед" пронађено је више од 11 килограма модификоване марихуане сканк, шест пушака, два пиштоља, седам бомби, као и електронска детонаторска каписла и 680 метака разних калибара. Вриједност заплијењене дроге процјењује се на црном тржишту на око 100.000 марака. ...

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана