Aкција “Лутка”: Једномјесечни притвор Зорану Митровићу

Aгенције
Aкција “Лутка”: Једномјесечни притвор Зорану Митровићу

Источно Сарајево - Зорану Митровићу, званом Луфтика, осумњиченом у полицијској акцији “Лутка”, којег је Мађарска синоћ изручила БиХ, одређен је једномјесечни притвор, изјавио је Митровићев адвокат Душко Томић, јавиле су агенције.

Он је појаснио да је Суд БиХ једномјесечни притвор одредио раније када је расписао међународну потјерницу за њим.

Томић је навео да је Митровић Тужилаштву БиХ дао изјаву у којој је негирао раније дат исказ полицији Републике Српске.

- Он је рекао да је под притиском прије неколико година полицији на Палама потписао признање да је преко Дрине превозио лица која су покушала да убију Ђорђа Ждрала и да их је вратио чамцем, те да је возио рањеног Рашету који је повријеђен у сукобу са Ждралом. Он је истакао да то није тачно, јер је ту изјаву дао под Ждралиним притиском - истакао је Томић.

Према његовом мишљењу, то што су Мађари изручили Митровића у Сарајево, а да власти у Београду при томе нису тражили да га пусте говори да је Србија, односно њен МУП, правосуђе и политика, одлучни да рашчисте дефинитивно са свим криминалним догађањима.

То је знак и да је сарадња између Србије и БиХ у правосуђу почела је да функционише.

Митровић је ухапшен у Будимпешти на основу међународне потјернице коју је расписало Тужилаштво БиХ, а синоћ је авионом довезен на Међународни аеродром Сарајево, након чега је пребачен у Суд БиХ.

Он се терети за организовање преласка граница Србије и БиХ плаћеним убицама и кријумчарење људи и наркотика.

 Aкција кодног назива “Лутка”, једна од најопсежнијих у БиХ, у којој је учествовало више стотина полицијских службеника, била је усмјерена на хапшење осумњичених за најтежа криминална дјела.

Ријеч је о најмање шест неразјашњених убистава и покушаја убистава у протеклих 10 година, више оружаних пљачки банака и транспорт новца у вишемилионским износима, те кријумчарење дроге и друга кривична дјела организованог криминала.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана