Akcija Kurir: Pronađena veća količina naoružanja i više od 6.000 komada tableta

Srna
Akcija Kurir: Pronađena veća količina naoružanja i više od 6.000 komada tableta

banjaluka - U policijskoj akciji "Kurir" na području Bijeljine pronađena je veća količina oružja i municije, među kojima su mine, deset pušaka i više od 5.000 metaka, te više od 6.000 komada tableta, saznaje Srna.

U ovoj akciji pronađeno je oko 300 metaka za pištolj, oko 5.000 metaka za pušku, tri mine "paštete", oko deset pušaka i tri pištolja, oko 40 okvira za metke za pušku, osam upaljača za potezne mine, te određeni dijelovi vojne opreme, kao i sredstva za čišćenje te opreme.

Tokom pretresa stambenih objekata četiri uhapšena lica policija je pronašla i oko 20 mobilnih telefona i nosača SIM kartica, dva laptopa, jedan USB, više notesa i rokovnika sa različitim zabilješkama, kao i više od 6.000 komada tableta "ksalol", "ksanaks", "bromazepan", "leksaurin", "tramadol" i ostalih zabranjenih lijekova, te određenu količinu marihuane i novca.

Među uhapšenima su lice čiji su inicijali R.B. /42/ za koje sumnja da je izvršilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te lice čiji su inicijali S.K. /40/ koje se tereti i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Slaviši Kurtumi i Radosavu Božiću, koji je zaposlen u privatnoj ambulanti, a protiv kojih će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Nezvanično, druga dva lica - Borko Lopatić /37/, koji je bio zadužen za nabavku i Mlađo Savić /53/ koji je bio zadužen za prodaju opojnih droga - biće svjedoci u ovom predmetu.

Navodno, Kurtuma je bio organizator, a ostali su bili zaduženi za nabavku i prodaju tableta.

Hapšenje su izvršili pripadnici Uprave MUP-a Srpske za terorizam i ekstremizam i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana