Акција Курир: Пронађена већа количина наоружања и више од 6.000 комада таблета

Срна
Акција Курир: Пронађена већа количина наоружања и више од 6.000 комада таблета

бањалука - У полицијској акцији "Курир" на подручју Бијељине пронађена је већа количина оружја и муниције, међу којима су мине, десет пушака и више од 5.000 метака, те више од 6.000 комада таблета, сазнаје Срна.

У овој акцији пронађено је око 300 метака за пиштољ, око 5.000 метака за пушку, три мине "паштете", око десет пушака и три пиштоља, око 40 оквира за метке за пушку, осам упаљача за потезне мине, те одређени дијелови војне опреме, као и средства за чишћење те опреме.

Током претреса стамбених објеката четири ухапшена лица полиција је пронашла и око 20 мобилних телефона и носача СИМ картица, два лаптопа, један УСБ, више нотеса и роковника са различитим забиљешкама, као и више од 6.000 комада таблета "ксалол", "ксанакс", "бромазепан", "лексаурин", "трамадол" и осталих забрањених лијекова, те одређену количину марихуане и новца.

Међу ухапшенима су лице чији су иницијали Р.Б. /42/ за које сумња да је извршило кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, те лице чији су иницијали С.К. /40/ које се терети и за кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Славиши Куртуми и Радосаву Божићу, који је запослен у приватној амбуланти, а против којих ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Незванично, друга два лица - Борко Лопатић /37/, који је био задужен за набавку и Млађо Савић /53/ који је био задужен за продају опојних дрога - биће свједоци у овом предмету.

Наводно, Куртума је био организатор, а остали су били задужени за набавку и продају таблета.

Хапшење су извршили припадници Управе МУП-а Српске за тероризам и екстремизам и Полицијске управе Бијељина под надзором Тужилаштва БиХ и Окружног јавног тужилаштва Бијељина. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана