Граничар ухапшен због дилања дроге

Горан Обрадовић
Граничар ухапшен због дилања дроге

Бањалука - Због сумње да су се бавили трговином опојном дрогом, у полицијској акцији "Круг" данас је ухапшено осам особа на подручју Приједора, Новог Града и Градишке, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Према незваничним информацијама, ухапшени су припадник Граничне полиције БиХ Радивоје Чанић, те Александар Грубјешић из Новог Града, Далибор Стјепановић звани Швабо, из Градишке, Горан Ољача из Приједора и Ненад Томић из Љубије код Приједора, те П. У., М. Н. и М. Д., чији идентитет нисмо успјели да сазнамо. Према информацијама до којих смо дошли, већина осумњичених су од раније познати полицији по кривичним дјелима у вези са трговином дрогом.

Током акције претресени су куће и помоћни објекти које користе осумњичени и том приликом заплијењена је одређена количина кокаина, марихуане и оружја.

Из полиције данас није саопштено колико је и код кога пронађено дроге.

У Центру јавне безбједности Бањалука речено је да ће осумњичени послије криминалистичке обраде уз извјештај бити предати Окружном тужилаштву, због сумње да су починили кривична дјела неовлашћена производња и промет опојне дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Послије саслушања у Тужилаштву, биће донесена одлука о приједлогу притвора за њих. У Тужилаштву су додали да су осумњичени дрогу набављали током децембра прошле и јануара ове године и продавали је корисницима на подручју Новог Града, Приједора и Градишке.

У ЦЈБ Бањалука су додали да ће ова акција бити настављена и у сљедећем периоду.

Познати од раније

Већина осумњичених су полицији познати од раније. Ухапшени Далибор Стјепановић звани Швабо је у јануару 2009. године био осуђен на четири године затвора због неовлашћене производње и промета опојне дроге.

Он је био ухапшен заједно са Бошком Перићем званим Легија и још пет особа због сумње да су продавали веће количине хероина и кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана