Akcija “Devetak”: Pronađene puške i raketni bacači

Goran Obradović
Akcija “Devetak”: Pronađene puške i raketni bacači

Sarajevo - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u četvrtak i petak uhapsili su tri osobe na području Sokoca, Šekovića i Broda, kod kojih je pronađena veća količina oružja, minsko eksplozivnih sredstava i druge vojne opreme.

U nastavku akcije "Devetak" pripadnici  SIPA su u četvrtak pretresli više objekata na području opština Šekovići i Sokolac. Na području Broda uhapšena je još jedna osoba čiji identitet nismo uspjeli da saznamo.

- Na području Šekovića uhašen je M. G. a u Sokocu N. G.  Pronađena je i oduzeta veća količina vojnog naoružanja, među kojima su automatske puške, poluatomatske puške, municija različitog kalibra, kompjuteri, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlašćen promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjere - saopšteno je iz SIPA.

Oni su dodali da su poslije kriminalističke obrade osumnjičene osobe puštene na slobodu. Protiv njih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da su počinili pomenuta krivična djela.

Pripadnici SIPA su u petak po naredbi Osnovnog suda Derventa i Okružnog tužilaštva Doboj uz asistencicju MUP-a Republike Srpske pretresli stambeni objekat na području opštine Brod i uhapsili jednu osobu.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina vojnog naoružanja, minsko-eksplozivnih sredstava i druge vojne opreme, koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku. U ovim pretresima pronađeno je oko 20 ručnih raketnih bacača "zolja", kao i veća količina municije.

Osumnjičeni će poslije kriminalističke obrade  biti pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Devetak

U akciji "Devetak" pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u utorak su takođe zaplijenili veću količinu oružja i vojne opreme na području Vlasenice i Živinica.

Tom prilikom policija je pronašla veću količinu oružja, municije, kao i oko 8,5 kilograma minsko-eksplozivnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana