40 дана од убиства Крунића, наручилац још непознат

nezavisne.com
40 дана од убиства Крунића, наручилац још непознат

Бањалука - Ко је и због чега је наручио убиство бањалучког привредника Славише Крунића (48) још није познато, баш као ни гдје се крије Бенеди Ђукановић, који је означен као одбјегли актер овог злочина, који је шокирао БиХ.

Породица у суботу обиљежава 40 дана од смрти Крунића, који је изрешетан 22. априла у сачекуши код своје викендице у Гламочанима, надомак Лакташа, када је убијен и његов радник обезбјеђења Жарко Павловић, а рањен возач Горан Илић.

Убијен је тада и један од нападача - Жељко Ковачевић, док је у бјекству Бенеди Ђукановић, за којим је Интерпол расписао међународну потјерницу.

Док се трага за Ђукановићем, у притвору је недавно ухапшени боксер Родољуб Гајић, радник фирме “Сецтор Сецуритџ”, којег доводе у везу с убиством свог послодавца, али и Емилио Балдо, који је ухапшен недуго након злочина.

За Балду је Окружни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор 25. априла, а извор “Независних” близак правосуђу Српске потврдио је да му је та мјера, на приједлог Републичког јавног тужилаштва, продужена.

“Новом судском одлуком притвор за Балду може трајати до 23. јула”, појаснио је јуче извор “Независних”.

Из МУП-а РС су нам рекли да засад не могу давати више информација о овом случају.

“Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС спроводи истрагу под надзором Републичког јавног тужилаштва. У циљу заштите истраге нисмо у могућности у овом тренутку да дајемо више информација”, рекли су из МУП-а РС.

До сада није процурило много детаља из истраге осим што је недавно објављено да је Ковачевића, наводно, убио одбјегли Ђукановић, иако се испрва вјеровало да га је упуцала Крунићева пратња.

Ниједна од те двије верзије, ипак, није званично потврђена.

Истражиоци су, подсјетимо, недавно открили и да је у убиство Крунића умијешан Гајић, који је, како се наводи, признао контакте са Ковачевићем, као и да је знао да ће Крунић бити убијен, али ништа није предузео како би то спријечио.

“Током саслушања Гајић се није бранио ћутањем, већ је износио своју одбрану”, рекли су извори “Независних” те додали да је Гајић био Крунићев човјек од повјерења и обезбјеђивао му је породицу, а током сахране је плакао и носио сандук са Крунићевим тијелом.

Подсјећамо, полиција је до сада пронашла двије пушке с оквирима, за које се сумња да су коришћене у убиству, као и опел корсу, власништво Жељка Ковачевића.

Притворени Балдо је током саслушања потврдио да је неколико сати прије злочина сједио у друштву с Ковачевићем и Ђукановићем у једном кафићу у Гламочанима.

Како је јуче објављено, тужилаштво терети Балду да је био осматрач и дојављивач током злочина. У ноћи убиства, неколико часова касније, код Дервенте је полиција зауставила Ђукановића у голфу, али тада га нису теретили за овај злочин, па је пуштен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана