m:agazin – tehnologija za marginalizovane grupe društva

m:tel
m:agazin – tehnologija za marginalizovane grupe društva

TV emisija m:agazin i ove subote u 15 časova nastavlja sa pričama o tehnologiji i nauci koje će vas iznova iznenaditi, zabaviti, ali i dirnuti. Prebacite na Radio Televiziju Republike Srpske i pridružite se Vanji Partalo i Igoru Kalabi, voditeljskom paru koji će vas i ovaj put nasmijati, ali i infomisati o najaktuelnijim dešavanjima u svijetu tehnologije i o dostignućima koji vam, iako toga možda i niste svjesni, već sada kroje svakodnevicu.

Skeptični ste kada je u pitanju ubrzani razvoj tehnologije i njen uticaj na čovjeka? U četvrtom izdanju m:agazina ćete saznati kako ova oblast ipak pomaže i mijenja živote nemoćnih grupa društva. Saznaćete o aplikaciji namijenjenoj sigurnosti žena, ali i djeci sa autizmom.

Da je raznovrsnost sadržaja jedan od glavnih kvaliteta m:agazina, govore i teme koje se tiču umjetnosti, sporta, ali i razonode. Tako, u narednom izdanju ćete vidjeti kako je izgledala jedna izložba, japanskog umjetnika, zasnovana na konceptu koji podsjeća na 3D kamuflažu, a u kojoj je jedan od eksponta bila i umjetnikova supruga.

Brojne generacije su odrastale na igrama poput stonog fudbala, a gotovo sigurno ne biste mogli zamisliti robote koji igraju ovu igru. Kao i svaki put, očekuje vas pažljivo pripremljena rubrika "Preporučujemo", namijenjena sadržajima koji bi vam gotovo sigurno koristili u brojnim situacijama. Tako će vas ekipa m:agazina upoznati sa najpopularnijim i najkorisnijima aplikacijama u 2016. godini, a vaše je samo da odaberete onu vama najpotrebniju.

Ove i brojne druge zanimljivosti stanu u svega 25 minuta emisije, a ovaj put ćete uživati i u razgovoru sa Ljubišom Savanovićem, organizatorom u Gradskom pozorištu "Jazavac", koji će vam predstaviti pojedinosti u vezi sa predstojećom sezonom ovog banjalučkog pozorišta. U slučaju da niste pogledali prva izdanja treće sezone m:agazina, možete nadoknaditi propušteno putem YouTube kanala kompanije m:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana