Жупник донирао Бањалучанину електрична колица

nezavisne.com
Жупник донирао Бањалучанину електрична колица

Бањалука - И док већина људи има безброј жеља, осмијех на лицу Милета Буркића изазвала су електрична колица, која су донација Ивана Равлића, жупника из Теслића. Ово су дванаеста колица која је овај жупник донирао онима којима је помоћ најпотребнија.

“Ова колица су ми одлично дошла и док се још навикнем, моћи ћу свуда с њима. Радостан сам што сам замијенио стара колица”, рекао нам је Буркић, особа са инвалидитетом, док је испробавао нова колица, која ће му омогућити мало другачији живот и олакшати кретање.

Буркић је, каже, бивши рибар, који је рођен и одрастао у Бањалуци, гдје је и остао да живи, а жељезница га је отхранила.

“Оба родитеља су ми радила на жељезници и ту су зарађивали, па су ме тако и отхранили”, рекао је Буркић, који каже да ће у новим колицима сада моћи сам да се креће куда год пожели по граду.

Иван Равлић, жупник из Теслића, који је Буркићу донирао колица и тако учинио добро дјело, којим је овом човјеку омогућио да се самостално креће, рекао је да му је за Буркићеву ситуацију рекао Драгиша Ристекић из Добоја.

“Ристекић ми је рекао да у Бањалуци има човјек којем су потребна колица. Ја сам од њега тражио фотографије да видимо каквог је стања и збиља смо направили прави погодак. Нјему су ова колица потребна јер је он социјални случај и не може их себи приуштити”, казао је Равлић, те додао да треба помоћи неком ко је сиромашан.

Истакао је да су на овај начин усрећили већ многе људе у Дерветни, Добоју и Теслићу.

Драгиша Ристекић из Удружења дијабетичара “Дијабета” Добој захвалио је жупнику Равлићу на огромном повјерењу и заједничкој сарадњи, путем које помажу бројним људима.

“Господин Равлић због своје скромности није навео још низ других хуманитарних акција које ради. Набављао је и пелене и храну слабостојећим породицама. Ово није покушај истицања ни Равлића ни мене, него је ово начин да покушамо анимирати све људе добре воље и да пробамо наћи неку заједничку лијепу ријеч и оставити проклетињу рата иза леђа”, казао је Ристекић за “Независне”.

Према његовим ријечима, оваквих и сличних акција ће бити још, а њихов циљ је, како каже, помоћ људима и окретање ка будућности.

Усхићен због новог помагала, шездесетпетогодишњи Буркић није губио ни часа, него је у новим електричним колицима кренуо да обилази сваки кутак свог родног града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана