Župljanin: Napadi na Srpsku ne smiju se dozvoliti

Srna
Župljanin: Napadi na Srpsku ne smiju se dozvoliti

Trebinje - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ ima za cilj da objedinji sve patriotske snage u Srpskoj koje su zainteresovane da je očuvaju od napada koji su posljednjih godina snažno izraženi posebno iz federalnog Sarajeva, ali i od međunarodne zajednice, rekao je danas u Trebinju potpredsjednik ove organizacije Slobodan Župljanin.

Na osnivačkoj skupštini Regionalnog odbora organizacije starješina /VRS/ Trebinje, Župljanin je istakao da je isuviše velika cijena koju su borci platili za Republiku Srpsku da bi ćutali.

"Republikom Srpskom se nećemo pogađati, jer smo za nju dali mnoge živote, dijelove naših tijela, našu krv i time ne može niko da trguje", istakao je Župljanin.

On je naglasio da ova organizacija nije politička, niti stranačka, da ih to ne zanima, ali da ih itekako interesuje razvojni put Republike Srpske i uloga i mjesto boraca i starješina.

"Ne spremamo se ni za kakav rat. Nećemo i ne smijemo dozvoliti da nas neko tako kvalifikuje. Ali ne možemo da ne primijetimo sve one koji nam prijete ratom. Ako neko kaže da će 100.000 ljudi organizovati iz takozvane Armije BiH i povesti na Banjaluku, ne možemo to da prećutimo", rekao je Župljanin.

On je dodao da ova organizacija želi saradnju sa Boračkom organizacijom Republike Srpske, jer su je borci i stvarali.

"Dio rukovodstva Boračke orgnizacije nije u saglasnosti sa organizacijom starješina VRS. Mi smo im ponudili saradnju i da zajedno djelujemo, a sasvim je sigurno i da ćemo djelovati, jer smo mi važan dio boračke populacije i mi smo stvarali boračku organizaciju. Naš interes nije njeno rušenje, već da se vrati u onaj okvir radi čega je i osnovana i da svi zajedno branimo Republiku Srpsku", rekao je Župljanin.

Za predsjednika Predsjedništva regionalnog odbora Trebinje Organizacije starješina Vojske Republike Srpske danas je izabran Miodrag Novokmet, pukovnik VRS.

U Republici Srpskoj su do sada formirani regionalni odbori organizacije starješina VRS u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju, a do aprila biće održane osnovačke skupštine i u ostalim regijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana