Жупљанин: Напади на Српску не смију се дозволити

Срна
Жупљанин: Напади на Српску не смију се дозволити

Требиње - Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ има за циљ да обједињи све патриотске снаге у Српској које су заинтересоване да је очувају од напада који су посљедњих година снажно изражени посебно из федералног Сарајева, али и од међународне заједнице, рекао је данас у Требињу потпредсједник ове организације Слободан Жупљанин.

На оснивачкој скупштини Регионалног одбора организације старјешина /ВРС/ Требиње, Жупљанин је истакао да је исувише велика цијена коју су борци платили за Републику Српску да би ћутали.

"Републиком Српском се нећемо погађати, јер смо за њу дали многе животе, дијелове наших тијела, нашу крв и тиме не може нико да тргује", истакао је Жупљанин.

Он је нагласио да ова организација није политичка, нити страначка, да их то не занима, али да их итекако интересује развојни пут Републике Српске и улога и мјесто бораца и старјешина.

"Не спремамо се ни за какав рат. Нећемо и не смијемо дозволити да нас неко тако квалификује. Али не можемо да не примијетимо све оне који нам пријете ратом. Ако неко каже да ће 100.000 људи организовати из такозване Армије БиХ и повести на Бањалуку, не можемо то да прећутимо", рекао је Жупљанин.

Он је додао да ова организација жели сарадњу са Борачком организацијом Републике Српске, јер су је борци и стварали.

"Дио руководства Борачке оргнизације није у сагласности са организацијом старјешина ВРС. Ми смо им понудили сарадњу и да заједно дјелујемо, а сасвим је сигурно и да ћемо дјеловати, јер смо ми важан дио борачке популације и ми смо стварали борачку организацију. Наш интерес није њено рушење, већ да се врати у онај оквир ради чега је и основана и да сви заједно бранимо Републику Српску", рекао је Жупљанин.

За предсједника Предсједништва регионалног одбора Требиње Организације старјешина Војске Републике Српске данас је изабран Миодраг Новокмет, пуковник ВРС.

У Републици Српској су до сада формирани регионални одбори организације старјешина ВРС у Бањалуци, Приједору, Добоју, Бијељини, Источном Сарајеву и Требињу, а до априла биће одржане основачке скупштине и у осталим регијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана