Zoran Đerić ostavku dao sekretarici!

Dragana Keleč
Zoran Đerić ostavku dao sekretarici!

BANjALUKA - Profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci Zoran Đerić prenio je juče rektoru banjalučkog Univerziteta Stanku Staniću da je netačno da nije podnio ostavku na poziciju direktora novosadskog Pozorišta mladih, ustvrdivši da je ostavku predao sekretarici te ustanove!

Đerić je rekao da je ona trebalo da ostavku pošalje u Sekretarijat za kulturu Gradske uprave Novog Sada. U toj instituciji "Glasu Srpske" su kazali da nisu dobili Đerićevu ostavku.

Stanić je rekao "Glasu Srpske" da je juče razgovarao sa Đerićem o problemu njegovog stalnog zaposlenja u dvije ustanove.

- Tražio sam od njega da mi potvrdi da li je tačno da je podnio zahtjev Upravnom odboru Pozorišta mladih u Novom Sadu da bude razriješen funkcije direktora te ustanove kao što me je ranije pismeno obavijestio. Rekao mi je da je zahtjev za razrješenje sa dužnosti direktora Pozorišta mladih dao sekretarici, koja je trebalo da ga pošalje nadležnim institucijama - kazao je Stanić.

On je naglasio da je od Đerića zatražio da mu do početka iduće sedmice dostavi napismeno da je njegov zahtjev zaprimljen.

- Tražio sam od Đerića da dobijem napismeno kada će njegov zahtjev biti riješen, jer on i dalje ostaje pri odluci da ostaje u radnom odnosu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci - istakao je Stanić.

Dodao je da je Đerića informisao i o tome da je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak zbog prekršaja ugovora o radu.

Na pitanje da li će biti preduzete rigoroznije mjere protiv Đerića, ako u predviđenom roku ne dobije tražene dokaze, Stanić je rekao da neće biti potrebe za novim mjerama.

Portparol Gradske uprave Novog Sada Tijana Vučinić izjavila je u utorak "Glasu Srpske" da načelnik za kulturu u Gradskoj upravi Novi Sad Andrej Bursać nije primio Đerićevu pismenu ostavku na mjesto direktora novosadskog Pozorišta mladih, zbog čega se ne može govoriti o tome kada će Đerić otići sa čela te ustanove.

Đerić, koji je pored Pozorišta mladih stalno zaposlen i kao profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, 6. oktobra je obavijestio rektora Stanića da je poslao pismenu ostavku na mjesto direktora Pozorišta da bi zadržao posao na Akademiji. Đerić je tada kazao Staniću da je ostavku poslao Upravnom odboru pozorišta i gradskom Sekretarijatu za kulturu.

"Glas Srpske" je otkrio da je Đerić u stalni radni odnos na Akademiju umjetnosti u Banjaluci na Odsjeku dramske umjetnosti primljen u martu, iako je bio stalno zaposlen kao direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu.

Iako je prvo demantovao navode "Glasa Srpske", kada smo objavili dokaze da je to tačno, rektor Stanić dao je Đeriću rok od sedam dana da se izjasni koji će posao raditi.

Istog dana kada je rektoru poslao pismo, Đerić je novinaru "Glasa Srpske" rekao da "nije zaposlen u Novom Sadu".

- Sve ono što je Vaš list o meni pisao do sada je 80 odsto neistina - rekao je Đerić.

Na pitanje da li to znači da ostaje da radi na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, Đerić je odgovorio da on novosadskom Pozorištu mladih samo pomaže dok se ne snađu i da mu je mandat istekao još davno.

Istog dana portparol novosadskog pozorišta rekla je da to nije tačno i da je Đerić jedini direktor te institucije.

Sekretarica

Šta se desilo sa Đerićevom pismenom ostavkom juče nismo uspjeli da saznamo, jer sekretarica Pozorišta mladih u Novom Sadu nije došla na posao zbog slave.

Portparol Pozorišta mladih u Novom Sadu Tijana Delić ponovila je da ne zna da je Đerić podnio pismenu ostavku na funkciju direktora ove ustanove.

- Đerić je i dalje na mjestu direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu - rekla je Delićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana