Знањем и искуством Николa Ашанин наставља очевим путем

Д. С.
Знањем и искуством Николa Ашанин наставља очевим путем

Бањалука - Повеља која је постхумно додијељена Марку Ашанину, а коју је у његово име примио син Никола, међу највећим је признањима урученим у источном дијелу Српске поводом 20 година постојања и рада СНСД-а.

То је само једно у низу признања које је предсједник СНСД-а Милорад Додик додијелио појединцима који су дали немјерљив допринос оснивању и раду ове странке.

Никола, чији је отац преминуо прије пет година, истакао је да ова повеља за њега и његову породицу много значи.

- Мој отац је СНСД-у посветио значајан дио свог живота. Повеља за изузетан допринос раду, развоју, успјесима и резултатима СНСД-а, коју ми је уручио предсједник Милорад Додик, је порука да није заборављен труд и жртва коју је мој отац дао приликом стварања странке на овим просторима. То мене и моју породицу чини поноснима - рекао је Никола који је запослен у Заводу за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево.

Додао је да кандидујући се за мјесто одборника у Скупштини општине Источно Ново Сарајево, жели да настави очевим путем и својим знањем и искуством допринесе стварању боље будућности за ову локалну заједницу.

- Отац је у политику и странку ушао јер је вјеровао у људе са простора Источног Сарајева. Сматрам да није погријешио и да општина Источно Ново Сарајево има велики потенцијал - нагласио је Никола.

Његов отац Марко, поред значајног ангажмана у СНСД-у, чији је и један од оснивача, на овим просторима остао је запамћен и по успјешном обављању значајних функција, и то као министар цивилних послова БиХ, директор "Електропривреде РС", те директор Завода за уџбенике РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана