Znanje i vještine na točkićima pokazalo više od 200 učesnika prve „Banjalučke rolerijade“ FOTO

Milijana Latinović
Znanje i vještine na točkićima pokazalo više od 200 učesnika prve „Banjalučke rolerijade“ FOTO

Banjaluka – Prva „Banjalučka“ rolerijada“ okupila je danas više od 200 učesnika svih uzrasta koji su takmičeći se u nekoliko discipilna pokazali znanje i vještine na točkićima.

Masovnu žurku na rolerima na banjalučkom Trgu Krajine organizovala je Škola sporta „Zvjezdica“, a osim učesnika iz svih krajeva Srpske i BiH, takmičili su se i veliki i mali roleraši iz Srbije.

Otvorivši manifestaciju, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić istakao je da nema ljepših događaja od onih koji okupljaju najmlađe i zahvalio  Školi sporta „Zvjezdica“ na trudu koji su uložili da se u Banjaluci po prvi put organizuje rolerijada.

-Ovo je trend koji sve više uzima maha u svijetu, i koji će nadam se i kod nas postati tradicija.Krajnji cilj svih nas treba da bude da djecu koliko je moguće odvojimo od telefona i računara i uvedemo u sportske sale - rekao je Amidžić, podsjetivši da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva za sportske sekcije i vraćanje sporta u škole.

Zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičara, ali i sugrađana koji su tokom manifestacije bodrili roleraše nije skrivao ni koordinator  Škole sporta „Zvjezdica“ Srboljub Vuković koji je kazao da je mnogo truda uloženo u organizaciju ove manifestacije.

- Učesnici su vrijedno trenirali i spremali se za osvajanje medalja. Cilj nam je da na ovaj način Banjaluku predstavimo i u turističkom i sportskom smislu i da ovu priču proširimo na našim prostorima - rekao je Vuković i dodao da je bezbjednost takmičara na prvom mjestu.

Veliki i mali roleraši su se takmičili u tri discipline, spid u dužini od 300 metara, zatim su savladavali prepreke na poligonu i vozili slalom.

Sa pobjedničkim žarom u očima, jurišali su glavnom banjalučkom ulicom, vješto zaobilazeći prepreke i hrleći ka cilju. Najbrži i najspretniji su se okitili medaljama.

Dobra atmosfera i pozitivna energija koju su širili zaljubljenici u rolanje vladala je banjalučkim trgom Krajine. Osmjesi djevojčica i dječaka na rolerima govorili su više od hiljadu riječi. Ni oni, kao ni njihovi roditelji, bake i djedovi, koji su došli da ih podrže, nisu krili oduševljenje.

Za vrijeme takmičenja prisutne je zabavljao banjalučki Plesni klub „Blok“. Medijski pokrovitelj manifestacije je „Glas Srpske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana