Željezničari traže veće plate

M. Mi.
Željezničari traže veće plate

Banjaluka - Sindikati “Željeznica RS” na adresu Ministarstva saobraćaja i veza Srpske uputili su zahtjev u kojem traže da im budu povećane plate za najmanje 20 odsto.

Predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti ŽRS Zlatko Marin nakon jučerašnjeg sastanka sindikalaca rekao je da je glavna tema bila povećanje plata.

- Najbolje bi bilo kada bi nam plate bile uvećane za 50 odsto, ali od toga nema ništa. Zbog toga tražimo da plata bude povećana za 20 odsto. To bi bilo prihvatljivo, jer bi time plate bile vraćane na nivo od prije sedam, osam godina, jer su nam od tada samo smanjivana primanja - kazao je Marin.

Naglasio je da je zahtjev u kojem traže povećanje plate upućen Ministarstvu saobraćaja RS te da očekuju uskoro odgovor.

- Tražićemo da na tom sastanku budu i predstavnici “Željeznica”, jer smo sa njima već pričali o platama i rekli su nam da nema mogućnosti da plate budu povećane. Mi, sa druge strane, smatramo da prostora za to ima - naveo je Marin i dodao da je na sastanku bilo riječi o restrukturiranju preduzeća te o primjeni akata.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kazali su da će sačekati da dobiju zahtjev željezničara te da će se nakon toga oglasiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana