Željezničar prespavao spuštanje rampe u Zalužanima kod Banjaluke

N. T.
Željezničar prespavao spuštanje rampe u Zalužanima kod Banjaluke

Banjaluka - Radnik "Željeznica RS" na pružnom prelazu Zalužani kod Banjaluke nije spustio rampu u trenutku nailaska voza, a tragedija je izbjegnuta zahvaljujući prisebnosti mašinovođe, koji je usporio pred dolazak na pružni prelaz.

Kako nezvanično saznajemo, radnik koji je trebalo da spusti rampu kada je dolazio voz koji je prevozio putnike na relaciji Dobrljin - Banjaluka, iz pravca Prijedora, i tako zabrani prolaz vozilima, to nije učinio jer mu je pozlilo ili je bio zaspao.

Na lice mjesta nakon poziva uplašenih građana stigla je i policija. U Policijskoj upravi Banjaluka su kazali da im je ovaj slučaj prijavljen u petak oko 9.20 časova.

- Prema prijavi, na pružnom prelazu Zalužani nije se spustila rampa. Policija je izašla na lice mjesta i u toku su provjere i utvrđivanje svih okolnosti događaja - rekli su u PU Banjaluka.

Iz "Željeznica RS" su saopštili da bezbjednost putnika i ostalih učesnika u saobraćaju na prelazu u Zalužanima nije bila ugrožena.

- U skladu sa procedurama u željezničkom saobraćaju, nakon što se dežurni radnik na putnom prelazu Zalužani nije javio na poziv otpravnika iz susjedne stanice, mašinovođa je dobio nalog da zaustavi voz. Radnik koji je načinio propust  udaljen je sa svog radnog mjesta - saopštili su iz ŽRS-a.

Portparol ovog preduzeća Nada Savić-Stevanović kazala je da će protiv radnika koji je načinio propust biti pokrenut disciplinski postupak. Nije mogla da kaže zašto on nije spustio rampu.

- To ćemo, nadam se, utvrditi tokom disciplinskog postupka. Prema nekim informacijama, radniku je pozlilo - kazala je Stevanovićeva.

Na pružnom prelazu Zalužani sličan incident se dogodio krajem marta kada je, takođe u trenutku prolaska voza, rampa bila podignuta. Iz "Željeznica RS" tada su saopštili da je bila oštećena i da zato nije radila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana