Zeleno svjetlo za gradnju centra Za majku i dijete

D. S.
Zeleno svjetlo za gradnju centra Za majku i dijete

Banjaluka - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost da u Banjaluci na zemljištu u svojini RS bude izgrađen objekat za potrebe Centra za specijalističke socijalne usluge "Za majku i dijete", čija djelatnost je od opšteg interesa za Srpsku, saopšteno juče iz Biroa za odnose sa javnošću.

Pribavljanje dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole i izgradnju objekta finansiraće centar novcem prikupljenim na prošlogodišnjoj donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika.

Za izgradnju centra u okviru ove akcije prikupljen je 1,31 milion KM.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila i 233.415 KM za pomoć Univerzitetskom kliničkom centru RS za nabavku po pet inkubatora i monitora, kao i jedne centralne jedinice za potrebe Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti.

Ministri su juče usvojili i informaciju o sprovođenju sistema koordinacije procesa evrointegracija u BiH, te utvrdili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

Utvrđen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom rezervnom fondu RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana