Зелено свјетло за градњу центра За мајку и дијете

Д. С.
Зелено свјетло за градњу центра За мајку и дијете

Бањалука - Влада Републике Српске дала је сагласност да у Бањалуци на земљишту у својини РС буде изграђен објекат за потребе Центра за специјалистичке социјалне услуге "За мајку и дијете", чија дјелатност је од општег интереса за Српску, саопштено јуче из Бироа за односе са јавношћу.

Прибављање документације за добијање грађевинске дозволе и изградњу објекта финансираће центар новцем прикупљеним на прошлогодишњој донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", која је одржана под покровитељством предсједника РС Милорада Додика.

За изградњу центра у оквиру ове акције прикупљен је 1,31 милион КМ.

Влада је на јучерашњој сједници одобрила и 233.415 КМ за помоћ Универзитетском клиничком центру РС за набавку по пет инкубатора и монитора, као и једне централне јединице за потребе Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести.

Министри су јуче усвојили и информацију о спровођењу система координације процеса евроинтеграција у БиХ, те утврдили Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о девизном пословању, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о штрајку.

Утврђен је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пензијском резервном фонду РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана