Здравственим установама опрема вриједна 580.000 КМ

Ж. Д.
Здравственим установама опрема вриједна 580.000 КМ

Сарајево - Документа о примопредаји медицинске опреме, вриједне око 580.000 марака, здравственим установама у БиХ, потписана су јуче у Сарајеву, а опрема је обезбијеђена у оквиру реализације гранта непосредне помоћи Владе Јапана.

Ријеч је о медицинској опреми за хирургију која садржи сетове хируршких инструмената и инфузионе пумпе, као и аспираторе, инкубаторе и гријаче за новорођенчад за гинеколошко-акушерска и педијатријска одјељења и клинике.

Опрему су добили клиничко-универзитетски центри у Сарајеву и Тузли, Свеучилишна клиничка болница и кантонална болница “Др Сафет Мујић” у Мостару, кантонална болница “Др Ирфан Љубијанкић” у Бихаћу, приједорска и зворничка болница, као и Јавни здравствени центар у Брчком.

Амбасадор Јапана у БиХ који је присуствовао потписивању докумената Хидејуки Сакамото рекао је да је овом донацијом завршена реализација три гранта непројектне помоћи укупне вриједности 1,7 милиона евра које је Влада Јапана одобрила БиХ за сектор здравства. Здравствене установе у Приједору и Зворнику добиле су опрему вриједну око 220.000 марака.

- Свака опрема која дође и свака донација значи много за запослене, а самим тим и за пацијенте - рекао је директор зворничке болнице Иван Поповић.

Директор болнице “Доктор Младен Стојановић” у Приједору Мирко Совиљ рекао је да је та болница добила инструменте за хируршки рад у абдоминалној и општој хирургији, гинекологији и акушерству, аспираторе, инфузионе пумпе које обезбјеђују сигурно дозирање одређених терапијских процедура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана