Zbog snijega zabranjen saobraćaj kamionima preko Romanije

Srna
Zbog snijega zabranjen saobraćaj kamionima preko Romanije

Banjaluka - Zbog otežanih uslova za odvijanje saobraćaja i snijega na kolovozu zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko Romanije, a na ostalim putnim pravcima u višim predjelima i preko planinskih prevoja saobraćaj se za sada odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Saobraćaj se odvija normalno i na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj, a vozačima iz AMS skreću pažnju na oprezniju i sporiju vožnju zbog mokrih i klizavih kolovoza.


Iz AMS skreću pažnju vozačima i na formiranje poledice u večernjim i jutarnjim časovima, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina na povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

U saopštenju se navodi da se kraće obustave saobraćaja mogu očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

"Zbog svega navedenog, neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu", dodaje se u saopštenju.

Iz AMS podsjećaju vozače da je od 15. novembra zakonski obavezna zimska oprema na putevima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana