Због снијега забрањен саобраћај камионима преко Романије

Срна
Због снијега забрањен саобраћај камионима преко Романије

Бањалука - Због отежаних услова за одвијање саобраћаја и снијега на коловозу забрањен је саобраћај за теретна возила преко Романије, а на осталим путним правцима у вишим предјелима и преко планинских превоја саобраћај се за сада одвија редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Саобраћај се одвија нормално и на осталим путним правцима у Републици Српској, а возачима из АМС скрећу пажњу на опрезнију и спорију вожњу због мокрих и клизавих коловоза.


Из АМС скрећу пажњу возачима и на формирање поледице у вечерњим и јутарњим часовима, док на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина на повећану опасност од одрона земље или камења на коловоз.

У саопштењу се наводи да се краће обуставе саобраћаја могу очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

"Због свега наведеног, неопходна је максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу", додаје се у саопштењу.

Из АМС подсјећају возаче да је од 15. новембра законски обавезна зимска опрема на путевима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана