Због снијега отежано одвијање саобраћаја

Срна
Због снијега отежано одвијање саобраћаја

Бањалука - Због нових сњежних падавина саобраћај се у већем дијелу Републике Српске одвија отежано, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Посебно је отежано одвијање саобраћаја на дионицама у вишим крајевима, гдје су коловози засњежени, па се за теретна возила са приколицом и шлепере препоручује употреба ланаца.

Регионални пут Улог - Кланци непроходан је због сњежне мећаве и високих сметова.

Због сњежних наноса отежано се саобраћа на дионицама Рогољи - Млиништа, Чађавица - Српске Топлице и Стројице - Ново Село.

На подручју Кнежева снијег интензивно пада, па се возачима савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна до 15. априла.

На путу Приједор - Нови Град /мјесто Доња Драготиња/, због одрона саобраћај се одвија једном саобраћајном траком у дужини од 30 метара.

Из Ауто-мото савеза скрећу пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз посебно на правцима Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Карановац - Кнежево - Угар, Шипово - Стројице, Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача, Шековићи - Цапарде, Бродар - Рудо, Вишеград - Вардиште и Рогатица - Устипрача.

Због извођења радова на инсталацији опреме на наплатној станици "Јакуповци" и обуке особља за рад на наплати путарине, на дијелу аутопута Градишка - Бањалука на снази је посебан режим одвијања саобраћаја на тој локацији.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци, на снази је обустава саобраћаја, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - Угар у мјесту Бочац због активираног клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз привремену саобраћајну сигнализацију.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, измијењен је режим саобраћаја, па ће повремене обуставе бити вршене сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7 до 17, а недјељом од 7 до 13 часова.

Због деминирања терена повремено долази до получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу Поље - Подновље, локалитет Горњи Божиновци пет, од 9 до 15 часова.

На дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић, на мјесту клизишта, саобраћа се једном траком.

У већем дијелу Федерације БиХ, због снијега који интезивно пада, отежан је саобраћај, посебно на дионицама у вишим планинским предјелима, гдје је за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца.

Захваљујући интервенцијама путних служби, за сада су сви путни правци проходни.

Додатне потешкоће возачима у западној и југозападној Босни причињава јак вјетар, који ствара сњежне наносе.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана