Завршен Међународни фестивал Бањалука фолк фест: Традицију сажели у пјесме и игре

А. Ј.
Завршен Међународни фестивал Бањалука фолк фест: Традицију сажели у пјесме и игре

Бањалука - Други по реду Међународни фестивал фолклора "Бањалука фолк фест", на којем се представило око 300 извођача из БиХ и Србије, завршен је у недјељу, а публика је током два дана имала прилику да ужива у богатом пјевачком и фолклорном програму.

Организатор фестивала је Културно-умјетничко друштво "Свети Сава" из Бањалуке, а поред домаћина публици су се представили и КУД "Срма" Београд, КУД "Просвјета" Прњавор и КУД "Славко Мандић" Лакташи.

- Ово је једно веома лепо и незаборавно искуство. Била је част играти са играчима других друштава и надамо се да ће фестивал заживети - рекли су играчи КУД-а "Срма" Стефан Ђурић и Драган Алаџић.

На вечери фолклора публика је уживала у играма са Мањаче, из Бујановца, Војводине, Шумадије, Понишавња, у шаљивим играма из Прњавора, те у влашким и шопским играма.

- Фестивал је имао за циљ да окупи што већи број извођача и преслика обичаје са ових простора - рекао је секретар КУД-а "Свети Сава" Дамир Јованић и истакао да су ове године организовали и Светосавски бал, као и концерт поводом Дана града Бањалуке. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана