Заједничким контролама инспектора Републике Српске и Србије против илегалних превозника

М. Л.
Заједничким контролама инспектора Републике Српске и Србије против илегалних превозника

Бањалука - Са циљем сузбијања нелегалног међународног превоза путника Инспекторат РС је успоставио сарадњу са инспекцијским службама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, која се огледа у заједничким контролама двије инспекције.

- Сарадња са колегама из Србије је значајна из много разлога, а посебно, јер су границе између БиХ и Србије недефинисане и ту се отварају врата сивој економији - казао је директор Инспектората РС Предраг Томић.

Помоћница министра за инспекцијски надзор Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Лепосава Сојић истакла је на састанку који је јуче одржан у Бањалуци да су досадашњи планирани задаци успјешно реализовани те да је за идућу годину планирано проширење заједничких контрола и на друге области.

- У једном делу радиће се и оперативни послови заједно, а ништа мање није значајна ни размена стручних искустава и праксе у примени закона - додала је Сојићева.

Надлежне инспекције Српске и Србије извршиле су 26 контрола у којима је утврђено да је обављан нелегалан превоз путника у организацији предузећа „Геа турс“, „Теа травел“ и „Таксит“ из Београда. Инспектори су прекидали започете вожње те путнике упућивали на возила јавног превоза, а превозницима изрицали новчане казне и покретали прекршајне поступке против њих.

Заједничке контроле рађене су и у области водног саобраћаја и то у пограничним зонама у рејону Зворничког језера и акумулационог језера ХЕ Перућац - Бајина Башта, као и у области жељезничког саобраћаја по пограничним станицама Зворник Нови и Брасина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана