Забрана коришћења соларијума лицима млађим од 18 година

Срна
Забрана коришћења соларијума лицима млађим од 18 година

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је Влада Српске данас утврдила Приједлог закона о заштити од нејонизујућих зрачења којим је прописана забрана коришћења соларијума лицима млађим од 18 година.

“У складу са развојем савремених технологија, морамо да одговоримо на проблеме који се односе на заштиту здравља од нејонизујућих зрачења и зато смо утврдили наведено законско рјешење. Њиме смо ријешили питање оптичког и у ултравиолетног зрачења у соларијумима”, рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци након сједнице Владе Републике Српске.

Он је истакао да је Влада Српске утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити којим је регулисано примање личних инвалиднина за цивилне инвалиде.

Шеранић каже да је законским рјешењем третирано питање дознака за лица која су на хемодијализи.

Министар здравља и социјалне заштите је напоменуо да је утврђен Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској од 2019. до 2029. године с циљем унапређења демографске слике у Српској, односно планске активности у планирању породице.

Он је навео да је Влада Српске утврдила Нацрт стратегије за унапређење положаја старијих лица у Српској од 2019. до 2028. године која има 10 циљева и односе се на питања важна са најстарију популацију.

Шеранић је рекао да су у наредном периоду предвиђене и активности за надзор над опојним дрогама у школама у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана