Zabrana Grmečke koride udar na srpski narod

M. L.
Zabrana Grmečke koride udar na srpski narod

Banjaluka - Vlasti Unsko-sanskog kantona zabranile su drugi put zaredom održavanje "Grmečke koride" na Međeđem brdu kod Sanskog Mosta, što predstavlja udar na srpski narod.

Istaknuto je to juče na sastanku člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i predstavnika Udruženja "Grmečka korida - Međeđe brdo 1772" u Banjaluci. Naglašeno je da je opravdanje vlasti iz Sanskog Mosta da je prostor na kojem bi trebalo da bude održana viševjekovna manifestacija pod minama neosnovano. Organizatori manifestacije su istakli da su nakon detaljne provjere dobili potvrdu Centra za uklanjanje mina BiH da na predviđenoj lokaciji nema mina.

Navodeći da je život Srba povratnika u FBiH veoma težak, Ivanić je poručio da će insistirati na pravu Srba da imaju normalan život u ovom entitetu i da neće odustati od "Grmečke koride", koja je uvijek bila simbol borbe srpskog naroda za slobodu. On je rekao da će tražiti od Savjeta ministara BiH da se utvrdi odgovornost vlasti Unsko-sanskog kantona i opštine Sanski Most zbog zabrane koride.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana