Za zamjenu oružnog lista još osam dana

D. S.
Za zamjenu oružnog lista još osam dana

Banjaluka - Kako se približava 30. jun, posljednji rok za zamjenu oružnih listova, i redovi za ljekarska uvjerenja postaju sve duži.

Kako bi izbjegli decembarski scenario, kada je po ljekarsko uvjerenje dnevno dolazilo oko 300 stanovnika, nadležni savjetuju vlasnicima oružja da što prije odu po ovaj dokument.

U Zavodu za medicinu rada i sporta RS, koji je cijenu ljekarskog uvjerenja snizio za 20 maraka, ističu da je ovog mjeseca u odnosu na maj povećan broj građana koji su došli na pregled zbog zamjene oružnog lista.

- U Banjaluci po ljekarsko uvjerenje u toku ovog mjeseca u prosjeku je dolazilo 40 ljudi dnevno - rekli su u Zavodu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i dalje nije zadovoljno odzivom stanovnika za legalizaciju oružja, podsjećajući ih da su kazne, osim zaštitne mjere oduzimanja oružja, od 1.200 do 1.500 KM.

- Zbog toga još jednom pozivamo sve stanovnike RS da izvrše svoju zakonsku obavezu. Zahtjev za zamjenu oružnih listova mogu predati i oni koji su oružje predali prošle godine i na taj način ga vratiti - kazali su u Ministarstvu.

Prvobitni rok za zamjenu oružnih listova bio je kraj prošle godine, međutim, na zahtjev stanovnika koji nisu uspjeli da izvrše svoju zakonsku obavezu na vrijeme, novu šansu imaju do kraja ovog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana