Za sedam mjeseci 1.800 inspekcijskih kontrola igara na sreću

ATV
Za sedam mjeseci 1.800 inspekcijskih kontrola igara na sreću

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću istrajni su u sprečavanju ilegalnog priređivanja zabavnih igara. Za proteklih sedam mjeseci, u 1.800 inspekcijskih nadzora, pravna i odgovorna lica su za kazne ukupno izdvojila 73 hiljade maraka, tvrde iz Uprave.

Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Prijedor prednjače u ilegalnom priređivanju igara na sreću.

"Inspektori vrše nadzor nad priređivanjem igara na sreću, ulaze u kladionice, putem uplatno-isplatnih mjesta, terminala za sportsko klađenje, automata za igre na sreću, klasične tombole i elektronskih igara. Dok, zabavne igre, to su igre koje su namijenjene isključivo djeci, najčešće se priređuju u parkovima, tržnim centrima, putem autića, konjića koje ste mogli vidjeti u parkovima", kaže Marina Selak, načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke upra za igre na sreću.

Zabavne igre nisu ništa manje rizične. Naprotiv, namijenjene su najmlađima, pa zahtjevaju čestu provjeru. Naljepnica o tehničkoj ispravnosti i naljepnica izdata od Republičke uprave za igre na sreću na automatu za zabavu garantuju ispravnost, a samim tim i bezbjednost djece. 

"Obratim pažnju da li je sve ispravno, a za sve ostalo ne znam. Ja mislim da je ispravno. Mislim da ne bi tu stajali da nije sve uredu."

"Imam dvije male djevojčice i ne smatram da je to za njih."

"Svaki roditelj bi sigurno htio da zna da li su te igračke i takva sredstva za igranje ispravna. Pretpostavljam da prije postavljanja postoje nekakve procedure koje zahtijevaju da se ti proizvodi provjere, kao što se i mnogi drugi provjeravaju", kažu anketirani građani.

Početak školske godine nosi nove, dodatne probleme inspektorima Republičke uprave za igre na sreću. Na terenu se susreću i sa maloljetnicima koji nedozvoljeno učestvuju u ovim igrama.

Maloljetnici najčešće koriste samouslužne automate. Kako bi lakše suzbili ovaj problem, inspektorima će u pomoć pristići i policajci koji će olakšati identifikovanje maloljetnika, ali i sankcionisanje onih koji im dopuštaju da budu na ovakvim mjestima. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Srpska bogatija za 27 beba
Srpska bogatija za 27 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana