Za sanaciju studentskih paviljona 2,5 miliona KM

Srna
Za sanaciju studentskih paviljona 2,5 miliona KM

Banjaluka - Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom, te paviljona dva i spoljašnje uređenje Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka u iznosu od 2.562.548 KM, bez PDV-a.

Vlada je zadužila i Studentski centar da sprovede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom učestvuje u finansiranju sanacije objekata ovog centra.


Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra da sprovede i postupak legalizacije paviljona jedan i dva, a ova ministarstva da sprovedu postupak nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, uvažavajući krajnju hitnost postupanja.

Zadužuje se Republička direkcija za obnovu i izgradnju da obezbijedi potrebnu dokumentaciju sa predmjerom i predračunom radova na sanaciji objekata Studentskog centra, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Olujni vjetar je 11. i 12. decembra prošle godine odnio krovove sa većine objekata studentskih paviljona, a potom je pala kiša koja je pričinila dodatnu štetu i učinila ove objekte neuslovnim za stanovanje.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo finansija i Ministarstvo prosvjete i kulture da obezbijede 200.000 KM s ciljem davanja podrške radu Konfucijevog instituta koji je otvoren u nedjelju, 21. januara na Univerzitetu u Banjaluci.

Vlada je zadužila Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija da utvrde neophodne aktivnosti da bi bio pokrenut postupak izgradnje zgrade Ustavnog suda Republike Srpske u što kraćem periodu.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog Vlade za Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2018. godinu koji će biti dostavljen parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana