Za sada nema prijava građana o šteti nakon potresa u Glamoču

Srna
Za sada nema prijava građana o šteti nakon potresa u Glamoču

Banjaluka - Načelnik Glamoča Nebojša Radivojša izjavio je Srni da za sada nema prijava stanovništva o šteti nakon potresa koji je jutros zatresao šire područje ove opštine.

"Podrhtavanje smo osjetili jutros oko 5.30 časova. Još do mene nisu došle informacije o mogućim oštećenjima", rekao je Radivojša.


Banjalučani su jutros, takođe, osjetili zemljotres, većina ih se žalila da ih je iz sna probudilo podrhtavanje kreveta.

Na području Glamoča jutros je registrovan zemljotres jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima Evromediteranskog seizmološkg centra /EMSC/, jutros u 5.30 časova u BiH je zabilježen potres magnitude 4,6, a osjetio se i u Hrvatskoj.

"Ovo je jedan od jačih potresa koji se osjetio u Dalmaciji u posljednje vrijeme", piše portal "Šibenik.in".

Šibenik meteo javlja da je u 5.45 časova u istom epicentralnom području zabilježen i drugi, nešto slabiji potres, magnitude 3,1 Rihtera.

EMSC javlja da se potres osjetio 142 kilometra zapadno od Sarajeva, 60 kilometara sjeverno od Splita i 19 kilometara zapadno od Glamoča.

Brojni čitaoci ovog portala javljaju ih rano jutros probudilo podrhtavanje tla koje je poprilično trajalo.

"Krevet mi se tresao. Čuo sam kako ogledalo udara o zid, a čuo sam i zvuk poput grmljavine negdje između dva podrhtavanja. Ponovo se zatreslo u 5,51", napisao je jedan stanovnik Knina na stranicama EMSC-a.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana