За сада нема пријава грађана о штети након потреса у Гламочу

За сада нема пријава грађана о штети након потреса у Гламочу 30.08.2018 09:37 | Срна

Бањалука - Начелник Гламоча Небојша Радивојша изјавио је Срни да за сада нема пријава становништва о штети након потреса који је јутрос затресао шире подручје ове општине.

"Подрхтавање смо осјетили јутрос око 5.30 часова. Још до мене нису дошле информације о могућим оштећењима", рекао је Радивојша.


Бањалучани су јутрос, такође, осјетили земљотрес, већина их се жалила да их је из сна пробудило подрхтавање кревета.

На подручју Гламоча јутрос је регистрован земљотрес јачине 4,7 степени Рихтерове скале, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подацима Евромедитеранског сеизмолошкг центра /ЕМСЦ/, јутрос у 5.30 часова у БиХ је забиљежен потрес магнитуде 4,6, а осјетио се и у Хрватској.

"Ово је један од јачих потреса који се осјетио у Далмацији у посљедње вријеме", пише портал "Шибеник.ин".

Шибеник метео јавља да је у 5.45 часова у истом епицентралном подручју забиљежен и други, нешто слабији потрес, магнитуде 3,1 Рихтера.

ЕМСЦ јавља да се потрес осјетио 142 километра западно од Сарајева, 60 километара сјеверно од Сплита и 19 километара западно од Гламоча.

Бројни читаоци овог портала јављају их рано јутрос пробудило подрхтавање тла које је поприлично трајало.

"Кревет ми се тресао. Чуо сам како огледало удара о зид, а чуо сам и звук попут грмљавине негдје између два подрхтавања. Поново се затресло у 5,51", написао је један становник Книна на страницама ЕМСЦ-а.

Земљотрес овог интензитета може изазвати оштећења на старим и слабије грађеним објектима и већина становништва га осјећа.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица