За посао у Њемачкој стигло 3.000 пријава

М. Л.
За посао у Њемачкој стигло 3.000 пријава

Бањалука - За посао у Њемачкој путем портала www.euposao.ba за мјесец, колико портал постоји, пријавило се око 3.000 заинтересованих са подручја РС и БиХ, затим Србије и Црне Горе.

Ослушкујући потребе младих који врло тешко долазе до посла, али и њемачког тржишта које годишње нуди 20.000 радних мјеста радницима са западног Балкана, портал су покренули бањалучка фирма "ЕУ посао" и компанија "Адаском" из Њемачке.

Директор фирме "ЕУ посао" Андреј Росић истиче да је заинтересованост велика, о чему свједочи и број пријава.

- Досад је пријављено око 3.000 људи. Највише заинтересованих је за медицинска занимања и занате у грађевинарству. Многи конкурси су отворени до краја овог мјесеца па су процедуре још у току, а 15 пријављених су већ добили повратне информације и у току су разговори са послодавцима - рекао је Росић.

Истиче да свакодневно објављују нове конкурсе и тренутно је на порталу 400 отворених конкурса. У наредном периоду настоје да договоре сарадњу са Аустријом, Холандијом и Норвешком. Заинтересовани могу да пошаљу пријаву на више огласа, а пријаве путем овог портала су бесплатне. Поред огласа за посао, на порталу се могу пронаћи и корисне информације о одласку и животу у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана