Za pola godine operativnih zahvata 20.596 zahvata

M. L.
Za pola godine operativnih zahvata 20.596 zahvata

Banjaluka - Na 16 hirurških klinika Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u prvih šest mjeseci ove godine realizovano je 20.596 operativnih zahvata.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju dr Dragan Kostić u petak je istakao da bolnicu ne čine zidovi, nego ljekari koji liječe pacijente, te da ne treba stvarati negativnu sliku samo pri ulasku u oronulu zgradu hirurgije. Naglašava da je u klinici zaposleno 56 ljudi, od toga 19 doktora i 37 medicinskih sestara, te da raspolažu sa 68 kreveta. Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Darko Golić rekao je da je ova klinika prepoznatljiva u regionu po tome što jedini rade sve tehnike, izuzev anestezije na otvorenom srcu.

- Stupili smo u kontakt sa jednom američkom organizacijom koja okuplja ginekologe i anesteziologe, a bavi se sigurnim porodom i s njima u ponedjeljak otvaramo radionicu u Banjaluci - rekao je Golić.

Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić naglasio je da će rad ljekara na hirurškim klinikama biti znatno olakšan preseljenjem u nove objekte na Paprikovcu polovinom 2018. godine. Stanetić je kazao da je u UKC-u u toku sistematizacija radnih mjesta, u okviru čega je bilo promjena kada je riječ o pozicijama glavnih medicinskih sestara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana