Za poboljšanje poslovanja privrednih društava 1.500.000 KM

Srna
Za poboljšanje poslovanja privrednih društava 1.500.000 KM

Banjaluka - Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost na rang listu od 98 privrednih društava koja su ostvarila pravo na novčana sredstva za poboljšanje efikasnosti poslovanja, u ukupnom iznosu od 1.500.000 KM.


Na sjednici je prihvaćena informacija o provođenju javnog konkursa za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje efikasnosti poslovanja privrednih društava, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Na javni konkurs prijavilo se 148 privrednih društava. Uslove javnog konkursa ispunilo je 98 privrednih društava za koje je predložena podjela novčanih sredstava, dok 50 društava nije ispunilo uslove konkursa", navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva na plan utroška sredstava na poziciji tekući grant za restruktuiranje i poboljšanje efikasnosti rada privrednih drušatava, od 1. januara do 31. decembra ove godine u iznosu od 1.500.000 KM.

Ministri su prihvatili informaciju o stanju u oblasti stranih ulaganja u Republici Srpskoj i Prijedlog akcionog plana za sprovođenje Studije o podsticanju stranih ulaganja u Srpsku od 2014. do 2017. godine.

Prema podacima privrednih sudova, direktne strane investicije u Republiku Srpsku od 1. januara do 30. septembra ove godine iznose 180 miliona KM.

Upoređujući podatke za 2013. godinu, u kojoj su direktna strana ulaganja u Republici Srpskoj iznosila 136,6 miliona KM može se primjetiti da je došlo do blagog porasta stranih ulaganja u ovoj godini.

Vlada Republike Srpske donijela je uredbu o izmjeni uredbe o pedagoškim standardima za srednje obrazovanje.

Zbog ekonomskih i organizacionih razloga, srednje škole nisu u potpunosti primijenile standarde propisane ovom uredbom.

Iz tog razloga Ministarstvo prosvjete i kulture predlaže produženje roka za primjenu Uredbe o pedagoškim standardima za srednje obrazovanje, sa pet na sedam godina od dana donošenja Uredbe, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana