За набавку столица и опреме 100.000 КМ

А. Ј. Р.
За набавку столица и опреме 100.000 КМ

Бањалука - Предсједница РС Жељка Цвијановић изјавила је да је из буџета предсједника Републике издвојено 100.000 КМ за набавку стоматолошких столица и опреме за Специјалистички центар “Дентална клиника” Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, с циљем побољшања услова рада овог центра и унапређења оралног здравља становништва.

- Велико је задовољство што раније као премијер, а сада као предсједник Републике могу да подржим рад ове клинике, с циљем унапређења оралног здравља становништва - рекла је Цвијановићева јуче у Бањалуци, након што је посјетила “Денталну клинику” поводом обиљежавања Свјетског дана оралног здравља. Она је истакла да је од изузетног значаја што је посебна пажња посвећена оралном здрављу дјеце и трудница и позвала грађане да користе услуге “Денталне клинике”.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић рекао је да у Српској од 60 до 70 одсто дјеце од 11 година пере зубе више од једном дневно, наглашавајући да не смије бити занемарено здравље млијечних зуба, јер 30 одсто двогодишњака и 90 одсто шестогодишњака у Српској већ има каријес.

Декан Медицинског факултета у Бањалуци Ранко Шкрбић навео је да студенти стоматологије у посљедњих седам дана посјећују бањалучке вртиће и указују на значај очувања оралног здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана