За мјесец дана примљено 235 захтјева за издавање грађевинских дозвола

nezavisne.com
За мјесец дана примљено 235 захтјева за издавање грађевинских дозвола

Бањалука - Једношалтерски систем за издавање грађевинских дозвола од почетка рада запримио је 235 захтјева грађана из одласти грађења, казали су у Одјељењу за просторно уређење.

"Од наведеног броја предатих захтјева око 50 одсто односи се на издавање локацијских услова и грађевинских дозвола", појаснили су у Одјељењу.

Овај јединствени систем за издавање грађевинских дозвола почео је с радом почетком јануара.

Захваљујући њему грађани захтјев за издавање грађевинске дозволе сада могу поднијети на једном шалтеру, умјесто обиласка најмање 12 канцеларија Градске управе, али и бројних других институција, попут "Водовода", РУГИП-а, "Електрокрајине", "Вода Српске".

Сви који желе да добију грађевинску дозволу потребну документацију могу да предају у Центру за дозволе Градске управе, канцеларија број 19.

Основни циљ увођења овог система био је омогућавање грађанима да у Градској управи предају захтјев и да град, у њихово име, тамо гдје је правно могуће, рјешава потребну документацију код других субјеката.

"Захваљујући овом систему мукотрпни посао издавања грађевинских дозвола заврши се на једном шалтеру, што ми је скратило вријеме, али и обилазак многих других установа", казао је Вељко С.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана