Za magistarske i doktorske teze 400.000 KM

M. Mi.
Za magistarske i doktorske teze 400.000 KM

BANjALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije RS objavilo je u petak konkurs za sufinansiranje izrade 80 magistarskih i 50 doktorskih radova, za šta je obezbijeđeno 400.000 maraka.

U ovom ministarstvu naglašavaju da pravo na konkurs za magistarske radove imaju svi kandidati koji imaju stalno mjesto prebivališta na području Republike Srpske.

- Pravo na sufinansiranje izrade i odbrane doktorskih radova imaju kandidati koji studiraju po bolonjskom sistemu i oni koji doktorsku disertaciju prijavljuju po starom sistemu - kazali su u ovom Ministarstvu.

U ovom ministarstvu naglašavaju da su kriterijumi za izbor i vrednovanje prijava za sufinansiranje izrade i odbrane magistarskih i doktorskih radova godine starosti kandidata, prosjek postignutih ocjena na fakultetu, naučno-tehnička saradnja te naučna karijera kandidata.

U Ministarstvu su dodali da zadržavaju pravo da u toku godine izvrše korekciju broja magistarskih i doktorskih radova, koje planiraju sufinansirati po naučnim oblastima, u skladu sa raspoloživim sredstvima Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Dokumenta

U Ministarstvu nauke i tehnologije RS su kazali da su neka od dokumenata koja kandidat mora da preda, prilikom prijave na konkurs, potvrda o naslovu i prihvatanju završnog rada na drugom ciklusu visokog obrazovanja, uvjerenje o mjestu prebivališta, kratka biografija, kopija tekućeg računa te izjava da nije po istom osnovu primao sredstva Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana