За магистарске и докторске тезе 400.000 КМ

М. Ми.
За магистарске и докторске тезе 400.000 КМ

БAЊAЛУКA - Министарство науке и технологије РС објавило је у петак конкурс за суфинансирање израде 80 магистарских и 50 докторских радова, за шта је обезбијеђено 400.000 марака.

У овом министарству наглашавају да право на конкурс за магистарске радове имају сви кандидати који имају стално мјесто пребивалишта на подручју Републике Српске.

- Право на суфинансирање израде и одбране докторских радова имају кандидати који студирају по болоњском систему и они који докторску дисертацију пријављују по старом систему - казали су у овом Министарству.

У овом министарству наглашавају да су критеријуми за избор и вредновање пријава за суфинансирање израде и одбране магистарских и докторских радова године старости кандидата, просјек постигнутих оцјена на факултету, научно-техничка сарадња те научна каријера кандидата.

У Министарству су додали да задржавају право да у току године изврше корекцију броја магистарских и докторских радова, које планирају суфинансирати по научним областима, у складу са расположивим средствима Министарства науке и технологије РС.

Документа

У Министарству науке и технологије РС су казали да су нека од докумената која кандидат мора да преда, приликом пријаве на конкурс, потврда о наслову и прихватању завршног рада на другом циклусу високог образовања, увјерење о мјесту пребивалишта, кратка биографија, копија текућег рачуна те изјава да није по истом основу примао средства Министарства науке и технологије РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана