За лијечење тешко болесне дјеце прикупљено 17.000 КМ

Срна
За лијечење тешко болесне дјеце прикупљено 17.000 КМ

Јахорина - На стази “Пољице” на Јахорини данас је одржана хуманитарна “Трка за живот”, у оквиру које је прикупљено 17.000 КМ за лијечење тешко обољелих четворо малишана из програма “Отворене мреже”.

У трци је учествовало око 70 такмичара, а дио средстава прикупљен је и продајом мајица и наруквица по цијени од 20 и пет КМ. Данашњу хуманитарну акцију организовали су “Отворена мрежа” и Олимпијски центар “Јахорина”.

Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач рекла је да треба подржавати хуманитарне акције као што је била ова данас и захвалила се свима који су учествовали у њој, посебно амбасадорима Велике Британије, Шпаније, Италије и Француске у БиХ.

“Сретна сам што сам била дио тога, јер сваки спашен људски живот много вриједи, поготово дјечији. Карактеристика људи у Републици Српској јесте људскост и хуманост и то ме чини заиста поносном”, истакла је Ковачева.

Она је рекла новинарима да јој част и задовољство што је дошла на олимпијсаку љепотицу Јахорину која има велики значај за туризам Српске.

Ковачева истиче да је Јахорина престижни ски-центар, најпосјећенија туристичка зимска дестинација у региону, те да као министар настоји да обиђе туристичке дестинације, да види стање, планове и шта даље подржавати.

“Подржаћемо све оне пројекте гдје су улагања усмјерена у побољшање инфраструктуре. Ми имамо трустичке љепоте, али их треба показати свијету и увјерити свијет да треба доћи у Републику Српску”, нагласила је Ковачева.

 

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић захвалио је свима који су учестовали у хуманитарној трци и подржали је, посебно “Проинтеру” који је уплатио највећи дио средстава.

“Трка је пројекат који спаја љубав, јер увијек када имамо помогућност желимо да помогнемо онима којима то највише треба”, истакао је Љевнаић.

Представник “Отворене мреже” Алмир Чехајић каже да се на Јахорини десила најљепша прича састављена од милион малих коцкица.

Он је нагласио да је акцију могуће подржати и путем позива на јединствене бројеве “Отворене мреже” за сва три оператера - 17030 и 17050.

 

Побједници трке у дјечијој категорији су Свит Розман, Лаура Зупан и Новак Ђерић. У категорији одраслих у женској конкуренцији прво мјесто освојила је Кристина Кусмук, друго Сара Лучић, а треће Марија Туцковић.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Страхиња Ђокановић, а другопласирани и трећепласирани су Јошко Сврдало и Петја Алекси Ђаковић, док је најбољи бордер био Далибор Милошевић.

Побједницима су уручене вриједне награде које су обезбиједили спонзори “Раптор”, “Џаст воч” /Ј /, “Денис Тојс” / / и Олимпијски центар “Јахорина”.

Након трке, организован је афтер-парти на локалитету Пољице, током кога ће, такође, бити могуће финансијски подржати ову акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана