За јачање права потрошача 58.000 КМ

Срна
За јачање права потрошача 58.000 КМ

Бањалука - Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић потписао је јуче у Бањалуци уговоре са представницима осам удружења из Српске која се баве заштитом потрошача о додјели укупно 58.000 КМ за реализацију пројекта “Јачање свијести трговаца о правима потрошача”.

Глухаковић је након потписивања рекао да је ријеч о средствима која се додјељују посредством конкурса који је раније расписало Министарство и да је својим пројектима прошло свих осам регистрованих удружења за заштиту потрошача у Српској.

Он је додао да је за ову годину предвиђено 100.000 КМ за разне пројекте с циљем заштите потрошача и подизања свијести о потреби заштите њихових права, а да је за десет година на разне пројекте из те области утрошено 950.000 КМ.

- Морамо бити свјесни да нисмо дошли до сваког потрошача у Српској да кажемо која су му права код трговаца и шта су све трговци обавезни када потрошачи траже да остваре своја права - навео је Глухаковић. Према његовим ријечима, због тога овим пројектом жели подићи и свијест трговаца да помогну удружењима потрошача, као и да удружења потрошача у трговцима имају доброг сарадника на терену.

- Има доста трговаца који не знају која су то права потрошача и овај пројекат ће дати доста добар ефекат да буде мање притужби потрошача - рекао је Драгован Петровић из Покрета потрошача Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана