За добровољни одлазак из „Жељезница РС” услове испунило 110 радника

Срна
За добровољни одлазак из „Жељезница РС” услове испунило 110 радника

Добој - За добровољни одлазак из Жељезница Републике Српске (ЖРС), а по интерном позиву, услове је испунило 110 радника, од укупно 117 пријављених, саопштено је из овог предузећа.

У саопштењу се наводи да је највећи број пријава радника за добровољни одлазак стигао из Добоја и Бањалуке.

“Укупно 110 радника који су испунили опште услове за добровољни одлазак из предузећа, остварује право на накнаду за добровољни одлазак, која ће се исплатити најдаље у року од 30 дана од дана престанка радног односа, на текући рачун радника”, наводи се у саопштењу.

Из ЖРС-а су нагласили да накнада за добровољни одлазак из предузећа износи двије трећине просјечне нето плате радника исплаћене у претходна три мјесеца за сваку навршену годину радног стажа остварену у Жељезницама Републике Српске, а највише до висине која одговара збиру 12 просјечних мјесечних нето плата, за радни стаж са 18 и више навршених година. За инвалиде рада предвиђен је двоструки износ отпремнине.

Осим исплате накнаде за добровољни одлазак из Жељезница Републике Српске, радницима ће бити измирена и сва остала потраживања из радног односа, те ће бити извршена и уплата пореских обавеза и доприноса у складу са правилима Пореске управе Републике Српске.

У саопштењу ЖРС се наводи да су потребна новчана средства за добровољни одлазак радника обезбијеђена позајмицом Владе Републике Српске, коју ће вратити по дозначењу кредитних средстава Свјетске банке.

Из ЖРС-а подсјећају да је у јуну расписан Интерни позив запосленима за добровољни одлазак из предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана