Za djecu sa oštećenim sluhom 100.000 maraka

M. Č.
Za djecu sa oštećenim sluhom 100.000 maraka

Banjaluka - Vlada RS odobrila je juče 100.000 maraka za nabavku kohlearnih implantata Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

- Ovi implantati predviđeni su za ugradnju djeci do pet godina, po listi čekanja koju je sačinila Klinika za uho, grlo i nos Univerzitetske bolnice - Klinički centar - saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS poslije sjednice Vlade.

Vlada je juče odobrila i 95.390 KM "Fabrici šećera" iz Bijeljine na ime podsticajnih sredstava za intervencije na tržištu i vanredne potrebe i pomoći. U saopštenju je navedeno da je potrebna pomoć za pokretanje aktivnosti za revitalizaciju do i preuzimanja daljeg finansiranja od strane novog strateškog partnera.

- "Fabrici šećera" neophodno je 95.390 KM od kojih je 48.800 KM na ime pomoći radnicima, a ostatak za potrošni materijal i ostale troškove poslovanja - ističe se u saopštenju.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica na utrošak 243.000 KM. Usvojila je i izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica u prvih šest mjeseci ove godine. Donesena je i Uredba o načinu procjene, uslovima i načinu prodaje i davanja u zakup nekretnina i naplati potraživanja kojim upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana