Za biznis ideje 700.000 maraka

M. L.
Za biznis ideje 700.000 maraka

Banjaluka - Mladim ljudima širom Srpske i BiH koji žele pokrenuti društveni biznis Fondacija “Mozaik” stavila je na raspolaganje fond od 700.000 KM.

Ova fondacija pokrenula je kampanju za registraciju i pokretanje društvenog biznisa sa do sad najvećim godišnjim fondom za investicije u ideje mladih, a rok za prijavu je 8. novembar.

- Program je namijenjen mladima od 18 do 35 godina, kojima treba ozbiljna investicija i mentorska podrška. Aplicirati mogu svi koji imaju zrelu, testiranu ideju za društveni biznis, ali još nisu ostvarili prvu prodaju ili su je ostvarili, a potrebna im je podrška za registraciju društva ograničene odgovornosti - istakao je direktor programa Omladinske banke, koji realizuje “Mozaik”, Željko Pauković.

Pojašnjava da se prijaviti mogu i oni koji već imaju registrovan biznis do pet zaposlenih i promet do 50.000 KM godišnje, a žele iskoristiti ovu priliku da svoj posao pretvore u društveni biznis.

“Mozaik” mladim preduzetnicima osim maksimalno 40.000 KM u novcu nudi i do 20.000 KM u mentorskoj podršci.

- Društveni biznisi koji se pokrenu u suvlasništvu s “Mozaikom” više od pola svog profita usmjeriće u rješavanje određenog društvenog problema u zajednici - rekao je Pauković. 

Više od 200 mladih iz 50 opština širom BiH je odlučilo da svoju biznis ideju testiraju upravo u “Mozaikovom” Impakt inkubatoru, a njih 11 je već registrovano nakon testiranja na tržištu, dok su ostali u procesu registracije.

Iz “Mozaika” navode da je prvi korak za prijavu registracija u “LONCU”, na linku https://njnjnj.lonac.pro/investicija-za-registraciju-i-pokretanje-drustvenog-biznisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana