Za Božić natprosječno toplo

Srna
Za Božić natprosječno toplo

Banjaluka - U Republici Srpskoj za Božić se očekuje natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine - suvo, promjenjivo oblačno i uz sunčane intervale, rekao je Srni načelnik Meteorološkog odjeljenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Draško Rudan.

U subotu, 6. januara, na Badnji dan, ujutro očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme sa mjestimičnom maglom oko rijeka i po kotlinama, a tokom dana umjereno oblačno i prijatno toplo uz sunčane intervale. U Hercegovini i na jugozapadu Krajine ponegdje je moguća slaba kiša.

"Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od jedan stepen, a najviša dnevna od devet do 15, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih", rekao je Rudan.

U petak, 5. januara u jutarnjim časovima u Herecegovini se može očekivati umjereno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno oblačno vrijeme, ponegdje tmurno i maglovito.

Tokom dana biće toplije uz sunčane intervale, a na krajnjem jugozapadu moguća je slaba kiša ponegdje. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od osam do 14 stepeni, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova.

"U četvrtak, 4. januara tokom dana i popodne zadržaće se pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz moguće kraće sunčane intervale. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova", naveo je Rudan.

On je za sutra najavio malo do umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz postepeno naoblačenje koje će do večeri donijeti padavine, prvo u sjeverne krajeve.

"U Srpskoj će danas biti pretežno oblačno i hladnije vrijeme sa kišom i susnježicom, a u planinama i sa snijegom. Krajem dana i tokom noći očekuje se prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do 10 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima oko jedan stepen, popodne i uveče postepeno hladnije", naveo je Rudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana