Za 780 porodica 12,6 miliona evra

V. K.
Za 780 porodica 12,6 miliona evra

Banjaluka - Razvojna banka Savjeta Evrope odobrila je 12,6 miliona evra za trajno stambeno zbrinjavanje 780 porodica izbjeglih i raseljenih lica u BiH, čija će imena biti poznata u drugoj polovini aprila.

Ugovor o donaciji za drugi potprojekat u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja potpisao je nedavno ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, a na sajtu programa je objavljeno da traje izbor korisnika i da će novac biti isplaćen u idućih nekoliko sedmica da bi realizacija mogla početi.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Drago Vuleta kaže da stručne ekipe već sedmicama na terenu obilaze potencijalne korisnike s ciljem sagledavanja njihovih potreba. Na njihovom spisku je oko 1.500 korisnika, a posao bi trebalo da bude završen u drugoj polovini aprila.

- Potrebno je da izaberemo 750 korisnika, odnosno po 250 iz sva tri konstitutivna naroda, plus 30 porodica iz Hrvatske koje žele integraciju, a koji su već izabrani i verifikovani i čekaju realizaciju projekta - rekao je Vuleta i dodao da ekipe obilaze prijavljene na području Prijedora, Kotor Varoša, kao i Bugojna i Travnika.

Realizacija Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u RS je počela nedavno i to potpisivanjem ugovora o isporuci građevinskog materijala za obnovu kuća za 20 korisnika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana