За 780 породица 12,6 милиона евра

В. К.
За 780 породица 12,6 милиона евра

Бањалука - Развојна банка Савјета Европе одобрила је 12,6 милиона евра за трајно стамбено збрињавање 780 породица избјеглих и расељених лица у БиХ, чија ће имена бити позната у другој половини априла.

Уговор о донацији за други потпројекат у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања потписао је недавно министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић, а на сајту програма је објављено да траје избор корисника и да ће новац бити исплаћен у идућих неколико седмица да би реализација могла почети.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Драго Вулета каже да стручне екипе већ седмицама на терену обилазе потенцијалне кориснике с циљем сагледавања њихових потреба. На њиховом списку је око 1.500 корисника, а посао би требало да буде завршен у другој половини априла.

- Потребно је да изаберемо 750 корисника, односно по 250 из сва три конститутивна народа, плус 30 породица из Хрватске које желе интеграцију, а који су већ изабрани и верификовани и чекају реализацију пројекта - рекао је Вулета и додао да екипе обилазе пријављене на подручју Приједора, Котор Вароша, као и Бугојна и Травника.

Реализација Регионалног програма стамбеног збрињавања у РС је почела недавно и то потписивањем уговора о испоруци грађевинског материјала за обнову кућа за 20 корисника.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана